Breu manual d’idees d’inversió

Per identificar activament les accions barates necessitem idees d’inversió. No hem de ser uns idees addictes, com criticava William Ackman en una entrevista per la Columbia Business School, però tampoc podem estar assentats al sofà esperant que algú faci la feina per nosaltres. Si volem invertir a la borsa, hem de buscar en llocs on les probabilitats de trobar bones oportunitats siguin més altes.

Aquests és el recull de mètodes i situacions empresarials que, com a idees d’inversió, ens poden conduir a negocis amb un bon potencial i a preus de saldo:

La Fórmula Màgica. L’inversor Joel Greenblatt va proposar un mètode de càlcul a “El pequeño libro que bate al mercado” per analitzar la borsa, a vista d’àguila. A través d’aquesta fórmula màgica es poden identificar les cotitzades que tenen el preu més baix i, alhora, obtenen la millor rendibilitat del seu negoci.

Spin-off. És un procés de transformació empresarial que consisteix en dividir un segment de negoci d’una companyia, en una empresa independent. La teoria diu que hi ha una pressió venedora en les accions de l’empresa nova. Un spin-off és una situació clàssica que genera actius infravalorats, però últimament molt de moda, també entre les grans multinacionals. Cada vegada és més difícil trobar joies amagades en aquesta situació.

Concurs de creditors. El mercat fàcilment oblida a les companyies que han patit un concurs de creditors i tornen a la borsa. Ningú en vol saber res. Tot i així, n’hi ha que han fet els deures, han reformat la seva estructura interna, les seves finances, i estan preparades per tornar a la competició. Seguir l’evolució d’aquestes marques reformades, a vegades també infravalorades, pot conduir a una bona possibilitat d’inversió.

Canvi de Cicle. Hi han empreses que es salven d’una situació jurídica, com un concurs de creditors, però mica en mica s’enfonsen a la borsa perquè el seu model no funciona. Els motius d’aquesta caiguda poden ser infinits. Si les probabilitats que la companyia torni a recuperar beneficis són altes, estem parlant d’una turnaround story. Si, a més, les accions de la companyia han sigut atacades per inversors baixistes, que han venut l’acció en descobert, la tendència pot canviar radicalment i es produeix el conegut short squeeze.

Reestructuració Bancària. La transformació de les mútues en bancs comercials és un cas clàssic on trobar històries d’èxit. Es tracta d’un models conservador, on difícilment es multiplica el valor de les accions per quatre. Aquesta situació només es viu en el sector financer, on entendre els seus números té un nivell de dificultat alta. L’avantatge de les conversions bancàries és que les barreres d’entrada fan possible, a l’inversor especialitzat, ser el primer en aprofitar-se’n.

Per saber-ne més llegeix 4 dies per invertir segons els principis del Value Investing

 

This post is also available in: Castellà

2 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.