CF Industries, el retorn a les matèries primeres

American Farm by Ron Cogswell

CF Industries és el líder dels fertilitzants nitrogenats. Una rara habis entre les inversions dels hedge funds, doncs es tracta d’un processador de commodities, res a veure amb altres inversions més exòtiques, com poden ser les cadenes de franquicies o els investigadors de productes farmacèutics.

A les conferències benèfiques de la Ira Sohn de Londres, John Burbank del hedge fund Passport Capital, va utilitzar aquesta empresa com a idea de inversió.

La idea de Burbank es concentra en l’evolució empresarial de CF Industries. El seu negoci fonamental, lligat al sector primari, és la venda de fertilitzant nitrogenats destinats a les plantacions de blat de moro, cotó i blat.

Amb la intenció d’ampliar el mercat, aquest estiu CF Industries va anunciar la compra dels negocis d’OCI, una altra empresa del sector, en les àrees geogràfiques d’Europa, Amèrica del Nord i la distribució global, per 8.000 milions de dòlars. Segons DealBook, a través d’aquesta operació CF Industries també absorbirà un 45% de Natgasoline, un complex de producció de metanol, situat a Texas. Aquest projecte es completarà l’any 2017.

D’aquesta operació, Burbank destaca l’adquisició que farà la companyia del 50% del share del negoci dels Estats Units. Augmentant la quota de mercat, li serà possible incrementar preus i, alhora, també marges. Al comprar també la companyia holandesa, també podrà reduirla taxa impositiva, d’un 35% a un 20-25%.

La segona operació que destaca el gestor de Passport Capital és la compra que va executar Farmer-Owned Co-op CHS, el productor de nutrients més gran dels Estats Units i consumidor de fertilitzants nitrogentas, d’una participació de CF Industries, per 2.800 milions de dòlars.

Segons l’historial de la companyia i el tracte que ha tingut històricament amb els seus inversors, Burbank considera que CF Industries podria utilitzar els diners de la compra per recomprar accions. L’empresa té un llarg historial de moviments en l’estructura del capital per compensar els petits accionistes. Des de l’any 2011, la rendibilitat del capital a través de dividends i recompres ha sigut d’un 10% i, des de l’any 2012, han reduït un 35% el volum de les seves accions.

Tot i que Burbank considera que els analistes han sigut molt lents en reconèixer els beneficis d’aquestes operacions corporatives, ja hi ha una llista de hedge funds de renom que compten amb les accions d’aquesta empresa en cartera. David E. Shaw és la principal institució, amb 11,5 milions d’accions, Ken Griffin de Citadel Investment Group acumula 2,2 milions de títols i Jean-Marie Eveillard, de First Eagle Investment Management, fins a 3,26 milions.

Dan Loeb va incloure a la cartera del seu hedge fund Third Point aquesta mateixa empresa l’any 2013. L’inversor explicava en una carta als seus clients com aquesta companyia era la que tenia els costos de producció més baixos del sector i cotitzava amb un descompte considerable en comparació amb altres químiques.

A la mateixa Ira Sohn, Burbank va alertar de la devaluació de Xina i com pot afectar tots els actius, i CF Industries no en seria una excepció. A mode de cobertura, Passport Capital té un cartera a la baixa d’altres accions d’empreses de commodities: Potash Corp, MosaicAgrium.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.