Tribune Media, preparada per pagar dividend extraordinari?

El grup de comunicacions Tribune Media, descompta a partir del dia 23 de març (ex-date) un dividend extraordinari de 6,73 dòlars, que pagarà entre els seus accionistes el proper 9 d’abril.

Aquesta distribució de beneficis representa un desemborsament de 650 milions de dòlars i és el resultat de l’efectiu acumulat a través de la monetització, que ha executat la companyia els últims mesos, de participacions minoritàries en negocis com Apartaments.com i Cars.com.

A més d’aquesta distribució, Tribune també paga un dividend ordinari de 25 centaus trimestrals per acció.

Lliure d’impostos, un dividend extraordinari com aquest és molt llaminer. Quan es va anunciar, les accions cotitzaven al voltant dels 69 dòlars i aquesta distribució representava un rendiment d’un 9,75%.

Però pels inversors estrangers un programa de distribució de beneficis com aquest és, a la llarga, poc rendible. Després de la retenció estrangera (15%) i la retenció nacional (20%) el resultat es transforma en un 6%, no tant extraordinari.

Les polítiques de tresoreria són tot un art.

En aquesta ocasió, l’excés de caixa pot, fins i tot, convertir-se en un mal de cap. Les solucions mai són a gust de tothom, alguns ens queixem per la rendibilitat i altres, en canvi, supliquen a la directiva que busqui idees. Absorcions, invertir en petites startups o gastar-se una milionada en el futur Snapchat, per exemple.

Tocant de peus a terra, observem quines són les alternatives factibles de Tribune que, com accionistes, també ens haurien afavorit alhora de repartir la caixa.

   
Opcions alternatives al dividend de Tribune

Una decisió financera, que afecta directament als accionistes, és la recompra d’accions.

Segons la última presentació de resultats, Tribune Media ha pagat 400 milions de dòlars per a la compra de 3,9 milions d’accions, des de l’octubre de 2014. Sembla que l’empresa ja he fet els deures, i en una època que la cotització i el Valor d’Empresa era més aviat baix.

Embrancar-se en una recompra d’accions els últims mesos, a 69 dòlars cada títol, hauria sigut una despesa molt cara.

La disminució del passiu és la segona alternativa, a través de l’amortització dels deutes.

El deute financer de Tribune ascendia a 3.491 milions de dòlars, a finals de 2014, i representa un 67% dels Fons Propis del balanç. Encara que es tracta d’una xifra elevada, la corporació multimèdia ha fet avenços respecte l’any 2013, quan el deute representava més d’un 70% del capital.

A més, les despeses del deute es poden suportar. L’any 2014, Tribune va pagar 157,86 milions en concepte de interessos, aquesta situació es va cobrir perfectament amb els ingressos procedents de la participació minoritària en el canal Food Network (189 milions de dòlars). No es van tocar els ingressos nets del core business per pagar interessos.

   

This post is also available in: Castellà

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.