4 dies per invertir segons els principis del Value Investing

Les persones interessades pel món de les finances i la borsa tenen disponible una llarga llista d’estratègies per comprar i vendre accions. N’hi ha de tot tipus: algunes requereixen un procés molt llarg d’aprenentatge, altres estan resumits en un sol llibre. Un dels mètodes més populars entre els professionals de la gestió d’actius és el mètode d’inversió en el valor de les empreses, conegut també com value investing.

Benjamin Graham i David Dodd van ser els responsables de batejar aquesta disciplina, que es basa en el càlcul del valor intrínsec d’un actiu financer, o en el nostre cas d’una empresa, independentment de la seva evolució a la borsa. Segons Graham, el valor intrínsec són els “actius, beneficis, dividends, perspectives clares, en contrast, per exemple, amb les cotitzacions del mercat establertes mitjançant una manipulació artificial o distorsionada degut als excesos psicològics”.

Amb l’aplicació del mètode del value investing, l’inversor es podrà beneficiar de les distorsions del mercat. Sempre i quan, després d’un estudi en profunditat de les dades d’un negoci, descobreixi una empresa amb un valor intrínsec superior als capritxos del mercat.

Dècades després que els dos autors establissin les bases del value investing en el seu llibre Security Analysis, els seus fidels seguidors, i també alumnes, com Warren Buffett, Charlie Munger, Walter Schloss o Seth Klarman han demostrat l’eficàcia del seu mètode, registrant durant anys rendiments superiors a la borsa, representat pel selectiu Standard & Poor’s 500.

L’anàlisi financer d’una empresa cotitzada, seguint aquests principis pot representar mesos i, fins i tot anys, de feina. Sobretot per una persona que no hi dediqui exclusivament les vint-i-quatre hores del dia. La proposta d’aquest escrit, per exagerada que pugui semblar, pretén resumir aquest procés en quatre apartats diferents:

Tot i així, hi ha una llarga llista d’apartats i sub-apartats seleccionats del blog que també són imprescindibles per entendre tot el procés.

This post is also available in: Castellà

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.