5 característiques que fan a l’empresa Herbalife diferent

Herbalife passa per una mala època. Les males notícies no arriben mai soles: L’empresa ha registrat mals resultats financers, diferents grups de pressió han presentat denuncies contra la presumpta estructura piramidal de la companyia i a més, per aquest mateix motiu, s’enfronta a una possible multa de 15 milions de dòlars.

El gènesi d’aquesta tempesta perfecta va començar el dia que William Ackman va presentar la acusació contra la companyia, en el marc de la Ira Sohn Conference, el desembre de l’any 2012. El gestor del hedge fund Pershing Square Capital va presentar un anàlisi financer, ple de proves i de detalls, que demostraven com Herbalife utilitzava una estructura piramidal per aconseguir beneficis.

A través The Money Glory, la oportunitat de seguir la inversió “baixista” d’Ackman des del principi m’ha donat una experiència única. A través de comentaris d’amics i col·legues profesionals he pogut recopilar una llarga llista de comentaris que demostren com Herbalife és una empresa especial.

   
“Per suposat que és una estafa”

Comentaris com “fa anys que funciona” i “això ho sap tothom” es repeteixen quan es parla de l’empresa de batuts nutricionals. Tothom diu saber que Herbalife és una estafa i també és vox populi que el seu model de negoci és més que sospitós. A ningú li passa desapercebut que el funcionament intern de la companyia, que passa obligatòriament per reclutar gent corrent del carrer i convertir-los en empresaris fa pudor de socarrim.

És més, moltes persones tenen un conegut que ha naufragat en l’intent de muntar la seva pròpia franquícia. No necessàriament ho han fet amb Herbalife, potser amb altres empreses del sector multinivell. Però tots han acabat per tancar la parada. A la fi, s’han adonat que aquest sistema de fer negocis, no convencional, no acaba de ser del tot sincer.

Coneguda per vàries raons, menys pel producte

En sales de congressos, a través de presentacions formals de distribuïdors i visites a centres independents són les vies estàndards per conèixer la companyia i els seus productes. Hi ha persones que han tingut contactes puntuals amb algun agent i n’hi ha que, amb la idea d’aconseguir uns ingressos extra, s’han posat en contacte amb l’empresa a través de la pàgina web.

En canvi, personalment, no conec a ningú que segueixi la dieta Herbalife. Els seus productes, com són els batuts o les barretes energètiques, no es troben als prestatges del supermercat, al costat d’altres solucions nutricionals. ¿Qui té aquests aliments de la companyia al rebost de casa?

Herbalife, escola d’executius

El distribuïdor oficial de Herbalife sembla un comercial d’un banc. Només els delata una targeta penjant d’algun indret del seu vestit amb el logotip de la fulla verda. En el cas dels homes, vesteixen americana i corbata. Les dones amb vestit.

El perfil d’aquest venedor o venedora és el d’un comercial, autònom i també emprenedor. Reparteixen targetes i busquen, a la vegada, persones que els interessi començar una dieta i també un negoci com el seu.

 Algun especialista a la sala?

Els agents amb més èxit no es casen amb una plataforma, sinó amb cinc o sis. Entre la seva cartera segur que hi ha les marques Organo Gold (Cafè), Amyway (Productes de la llar), Avon (Cosmètics) – si, si, “Avon llama” -, o Tupperware (carmenyoles).

Herbalife es compromet a reduir la grasa dels seus clients. Però és impossible que aquests homes, o dones, orquestra puguin combinar coneixements especialitzats de nutrició, amb el parament de la llar, maquillatge i les propietats de preservació dels aliments en un embalatge de plàstic.

Increïblement legitimada

Encara que tinguem els nostres dubtes, no hem de desconfiar de la possible mala praxis de Herbalife, perquè Messi i Ronaldo confien en el producte. Els dos futbolistes són una de les tantes imatges de l’empresa. També sentim el seu nom quan l’equip de bàsquet Gran Canaria Herbalife juga un partit.

Tot i que ja ens imaginem que l’esquema piramidal de Herbalife no és massa legal, qui pot desconfiar amb aquestes “bones” credencials? (ironia)

   

This post is also available in: Castellà

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.