Graham Holdings, les millors accions de Wall Street

Les presentacions de resultats del segon trimestre han destapat una agradable sorpresa: Graham Holdings Co. és ara mateix la millor companyia dels Estats Units, segons els criteris de la fórmula mágica explicada per Joel Greenblatt a “El pequeño libro que bate el mercado”.

Graham Holdings – abans cotitzada amb el nom del diari Washington Post Co. – s’ha beneficiat de la venda a Jeff Bezos del segment corresponent al negoci del rotatiu emblemàtic. El segon trimestre Graham Holdings va registrar 369,7 milions de dòlars de beneficis procedents de les operacions recorrents, 7 vegades més que els 46,6 milions de dòlars que va publicar el mateix període de l’exercici 2013.

Tot i aquests magnífics resultats, la companyia que es beneficia de sistemes de televisió per cable i de la marca Kaplan de material educatiu – els que s’hagin atrevit amb un CFA segur que la coneixen – cotitza a un preu de 8 vegades els seus beneficis.

Aquestes són les raons principals perquè les companyies estrella del Standard & Poor’s 500 han hagut de cedir-li l’espai. Els resultats de Coach Inc. i Bed Bath and Beyond no han decebut i només s’ha desplaçat una posició, respecte el mes de juliol.

Els altres canvis significatius els aporten la proveïdora de informació comercial Dun & Bradstreet Corp, que millora els resultats, avança a Seagate i se situa en la novena posició. La firma tecnològica Verisign, en canvi, abandona el Top 10 i s’allunya fins a la quinzena posició del llistat global.

**Per motius tècnics he utilitzat la fórmula simple: Earning Yield = EPS / Price i ROA = Net Income / Assets. El càlcul exacte de la “fórmula màgica” de Joel Greenblatt és EY = EBIT / Enterprise Value i Return on Capital = EBIT / (Net Working Capital + Net Fixed Assets). 

This post is also available in: Castellà

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.