Les adquisicions perjudiquen els resultats de Greenlight Capital

Si les inversions alcistes de Greenlight Capital han seguit les seves previsions, les vendes en descobert s’han girat en contra durant el segon trimestre. El fort augment de les adquisicions empresarials, ha arribat fins alguns dels valors en descobert de la cartera del fons de inversió de David Einhorn, tot i així el hedge fund ha tancat el període amb un rendiment net d’un 7,9%.

Segons la presentació de resultats del segon trimestre, l’equip de Greenlight Capital havia trobat suficients raons per invertir en contra del negoci alimentari de Safeway. Com altres inversors també va desconfiar de Questcor, i tant la tabaquera Lorillard, com el productor de materials de construcció Martin Marietta eren bons objectius perquè baixés la seva cotització.

Però, per sorpresa del hedge fund, algunes d’aquestes companyies han enamorat a multinacionals. Les han comprat i les han integrat en la seva pròpia estructura empresarial. De motius n’hi ha de tot tipus: pot ser perquè algunes firmes no saben què fer amb l’excés de caixa, per reduir impostos o perquè els baixos tipus d’interès animen a les companyies a endeutar-se.

Mallinckrodt Pharmaceuticals, per exemple, va anunciar l’adquisició de Questcor per 5.600 milions de dòlar els 7 d’abril. La noticia va sorprendre perquè contradeia totes les crítiques existents contra el venedor de l’Acthar Gel. Com a altres inversors, l’equip de Greenlight Capital es va fixar en les demandes judicials de pacients/consumidors contra Questcor i de l’augment d’investigacions d’agències governamentals, com la FDA.

“Amb els riscs d’aquesta companyia es podria omplir una llarga presentació amb PowerPoint”, expliquen a la presentació de resultats.

Però el mercat es va demostrar un altre cop imprevisible i Mallinckrodt Pharmaceuticals va oferir 86,08 dòlars per cada acció, cotitzada aleshores per 60 dòlars. Malgrat aquest revés el hedge fund no plora la oportunitat perduda i ja mira les possibilitats de la integració. Mallinckrodt compra una companyia més gran que ella i aquesta fusió podria acabar en una multinacional sobrevalorada, una futura oportunitat per vendre en descobert.

El mercat és molt optimista

Martin Marietta va anunciar l’adquisició de Texas Industries per 2.100 milions de dòlars, a principis d’any. El primer, un productor de material de construcció amb disminució constant dels ingressos i previsions de beneficis que no quadraven amb el resultat final. El segon (TXI), un fabricant de ciment amb pèrdues operatives des de l’any 2010.

Tot i que la integració semblava un desastreGreenlight Capital mantenia en descobert accions de Martin Marietta, el mercat ha opinat el contrari. Des de gener els títols de la companyia s’han revaluat un 20%.

Safeway es va fusionar amb Albertsons per 10.000 milions de dòlars; 17 vegades els ingressos operatius de la minorista alimentaria. I Lorillard, la tabaquera que concentra el 80% dels beneficis en els cigarrets amb gust de menta, va ser l’objectiu de Reynols American, per 68 dòlars l’acció. Un 40% més, aproximadament, respecte la seva cotització.

Si la cartera baixista de Greenlight Capital els ha sorprès per l’optimisme del mercat, aquest també ha afavorit a les seves grans inversions. Els títols d’Apple han augmentat un 22% i també ho han fet les accions de la operadora de telecomunicacions Altice (+57,33%),  de la companyia fotovoltaica SunEdison (+20%), Micron Technologies (+39,26%) i del grup energètic Oil States International + Civeo (+15,77%).

This post is also available in: Castellà

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.