Merck regala un 239% de beneficis als accionistes de Idenix

Farmacèutica Merck Els accionistes com Seth Klarman es van emportar una bona sorpresa el dilluns passat quan Merck va anunciar l’adquisició de la biotecnològica Idenix. La multinacional farmacèutica pagarà als inversors 24,5 dòlars per cada acció en cartera, un 239% més del preu de mercat.

Per aquesta operació Merck desemborsarà fins a 3.850 milions de dòlars a través d’una tender offer. Segons DealBook, l’objectiu de la multinacional és integrar els fàrmacs que desenvolupa Idenix i complementar-los en el seu tractament, encara en fase de proves, contra l’Hepatitis C.

Fins ara, Gilead Sciences liderava la cursa per curar l’Hepatitis C, una malaltia que afecta a 150 milions de persones arreu del món. La introducció al mercat de Sovaldi, una prescripció mèdica que s’ha prendre amb altres medecines antivíriques, li va reportar fins a 2.300 milions de dòlars de facturació el primer trimestre i el converteix en un blockbuster de vendes.

Per aquest motiu Merck ha mogut fitxa. Idenix desenvolupa inhibidors de polimerasa, que es podrien afegir al tractament de la multinacional per reduir la durada del tractament. Actualment, un malalt pot estar entre 12 i 18 setmanes medicant-se; un dels tres fàrmacs d’Idenix podria escurçar aquest procés fins a 4 setmanes. Per desgràcia, la garantia de l’èxit del producte no està assegurada. Des de la seva creació Idenix ja ha perdut diversos medicaments pel camí i acumula 864,5 milions de dòlars de pèrdues.

Biotecnologia Baupost Group

L’inversor Seth Klarman era dels que apostava pel negoci d’aquesta companyia, segons l’últim document 13F presentat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (la SEC). El seu fons, Baupost Group, tenia invertit fins 302 milions de dòlars a Idenix. A preus actuals, després d’anunciar-se l’adquisció, aquesta participació suma més de 1.261 milions de dòlars.

A més d’aquesta posició, Baupost Group ha apostat fortament en el sector biotecnològic en els últim trimestres. Aquesta indústria suma un total de 1.981 milions de dòlars del patrimoni total del fons. Entre aquestes companyies s’hi troba Theravance, que desenvolupa i comercialitza molècules, o Aveo, especialitzada en teràpies contra el càncer. Tot i així, cada un d’aquests negocis arrossega més d’expectatives que beneficis.

Com comentàvem a l’article “Els fons d’inversió s’arrisquen amb la bombolla biotecnològica”, l’eufòria de les adquisicions s’encomana i infla esperances. Un exemple són els títols de Achillion Pharmaceuticals, que van pujar un 47% el mateix dilluns 9 de juny. Els inversors van veure en aquest participant de la cursa contra l’Hepatitis C, un altre possible objectiu de les compres milionàries i els rendiments extraordinaris.

This post is also available in: Castellà

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.