CareTrust, la obsessió pels spin-off immobiliaris

CareTrust es va estrenar a Wall Street el 3 de juny i ja forma part de l’índex S&P SmallCap 600. La nova cotitzada, un vehicle d’inversió conegut als Estats Units com un Real Estate Investment Trust (REIT), és el conjunt d’immobles que abans estaven integrats dins l’empresa de serveis sanitaris Ensign Group.  A través d’un procés d’spin-off, els accionistes de l’antiga companyia ara també participen directament en el mercat immobiliari.

Segons la presentació de la companyia, CareTrust REIT passarà a administrar el lloguer de fins a 97 instal·lacions mèdiques, localitzades en 10 estats, sobretot a l’oest dels EE.UU. Les possibilitats d’aquests equipaments permeten tenir fins a 10.000 llits operatius, gestionats principalment pels serveis sanitaris de la mateixa empresa mare, Ensign.

Els ingressos previstos pel pròxim exercici són de fins a 57 milions anuals, basat en el flux que produeixin els lloguers. Però un dels propòsit del spin-off és permetre l’expansió territorial de les propietats immobiliàries de CareTrust i abandonar la concentració en un sol client. Degut a la naturalesa jurídica de les REIT, els inversors tindran un tracte diferent al d’accionista tradicional, semblant al de les SOCIMI espanyoles.

Segons Stockspinoffs, el projecte de divisió que Ensign va presentar el 7 de novembre del 2013 s’assembla al mateix procés que va executar Sabra Healthcare. Des de la seva separació, els actius immobiliaris agrupats amb el nom de Sabra Healthcare REIT han incrementat el seu valor en un 70% i, com a condició obligatòria d’aquests vehicles d’inversió, el 2014 pagarà un dividend de 1,44 dòlars per acció; un rendiment del 5% sobre les accions.

Arran de l’enfonsament i recuperació de la crisi immobiliària, la comunitat financera s’ha adonat que “alliberar” (o independitzar) els actius físics del negoci és una bona via per reestructurar una empresa. L’inversor que paga per les accions d’un REIT, sap que està pagant exclusivament per obtenir el rendiment d’uns lloguers. Pel que fa les despeses, ha de comptar amb les possibles adquisicions dels immobles i el seu manteniment.

A l’agenda borsària de la setmana hi ha CIVEO, un spin-off que va començar a cotitzar el 2 de juny amb la intenció de cotitzar com un conjunt de propietats físiques. Tot i que encara no té el títol de societat immobiliària, CIVEO el formen un grup d’instal·lacions pensades per acollir els treballadors d’empreses energètiques. Alguns mitjans apunten que es transformarà en un REIT l’any 2015.

La casa de subhastes Sotheby’s tenia sobre la taula una proposta de convertir els seus edificis i oficines centenàries en material d’inversió. A més d’iniciar una guerra entre despatxos, l’inversor Dan Loeb estava convençut que reestructurant la companyia catapultaria els beneficis dels accionistes. El hedge fund Barington Capital, per altra banda, va demanar a la cadena Darden Restaurants que amb els seus equipaments constituís una nova societat. De moment, continua sent una proposta que la direcció ja ha donat per caducada.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.