L’interés per SunEdison posa l’energia solar de moda

Les energies renovables tornen a estar de moda. SunEdison, empresa instal·ladora de plaques solar, gaudeix d’una posició de favor entre els hedge funds nord-americans. L’encariment de la producció d’electricitat tradicional, i la recuperació econòmica dels Estats Units, són algunes de les característiques que afavoreixen la remuntada d’aquest sector; un context que a la borsa encara li costa assimilar.

El 15 d’abril els inversors baixistes acumulaven fins un total de 57 milions d’accions de SunEdison en descobert a la borsa. El que representava més d’un 20% del seu capital social.

En canvi, noms coneguts del sector de les inversions van incrementar interessos en la multinacional: Steve Cohen, de SAC Capital, va informar una posició de 12,7 milions d’accions; Leon Cooperman, a través de Omega Advisors, 8,1 milions i Greenlight Capital de David Einhorn disposava de 1,3 milions segons l’últim estat de posicions enviat a la Security Exchange Commission (SEC).

Un dels principals al·licients de la companyia és el seu procés profund de reforma. “Fins ara ha agrupat a dos negocis molt dolents” explicava Einhorn en l’últim informe de Greenlight Capital. SunEdison, abans MEMC Electronic Materials, englobava un segment de fabricació de semiconductors i un altre de plaques fotovoltaiques, i posterior instal·lació. Ambdós negocis van entrar en números vermells l’exercici 2013, fins a sumar 313,6 milions de pèrdues operatives.

La direcció està fent els possibles per desmuntar aquest esquema, que no funciona. Ja el 22 d’agost de l’any passat van anunciar la separació de la divisió de semiconductors, a través d’un spin-off que s’hauria d’executar durant aquest mateix 2014.

SunEdison Yieldco és la segona aposta; un vehicle de inversió que recompensaria als seus accionistes mitjançant dividends. Aquesta societat aglutinaria alguns actius de projectes energètics solars localitzats a Regne Unit, Canadà, Estats Units i Xile.

El futur optimista de la industria on s’ubica la companyia és un altre punt fort. Els hedge funds estan sumant apostes milionàries en el canvi de paradigma energètic. El traspàs del petroli al gas és la més coneguda. La inversió en energia solar recupera un model que es va trencar amb la crisi financera, quan els governs van reduir les partides que es destinaven a subvencionar aquests projectes. La recuperació econòmica ha tornat a donar ales al mercat de les renovables.

SunEdison ha sumat projectes, diversificats geogràficament i avalats per creditors solvents, que prometen un increment dels fluxos d’efectiu durant els pròxims trimestres. Però al contrari de la competència, la multinacional de Missouri està mancada de socis rellevants. Mentre Sunpower està associada amb la petroliera Total, i Tesla de Elon Musch avala les operacions de SolarCity, SunEdison va per lliure.

Els gustos dels grans fons d’inversió no garanteixen res si la borsa no acompanya. El canvi de rumb de l’empresa s’hauria de confirmar en la pròxima presentació de resultats, prevista pel 8 de maig. Si les dades es posen a la mateixa banda dels gurus de les finances, serà el moment que la opinió pública els comenci a seguir.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.