Hertz confirma l’spin-off de Hertz Equipment Rental

Hertz confirma la separació del negoci de lloguer d’equips industrials mitjançant un spin-off, noticia que ja va avançar el divendres passat el rotatiu Financial Times. La futura companyia, que estaria valorada per un total de 4.500 milions de dòlars, s’independitzarà a principis de 2015 i transferirà 2.500 milions de dòlars a l’empresa mare, que serviran per reduir deutes acumulats de més del 60% del patrimoni.

Hertz Equipment Rental Corporation (HERC) és el segment que facilita des de lloguer d’equips industrials com són grues, tractors o maquinària de tallar gespa, fins a serres mecàniques per a treballs manuals. La diversitat de clients i indústries a les que s’adreça ha estat fins ara un dels motius principals de discussió entre analistes i directiva; aquest mercat tan fragmentat, i alhora extremadament cíclic, dificultava la focalització de les decisions de l’administració.

Entre els partidaris d’una separació es trobaven els guanyadors del Pershing Square Challenge del 2013; tres estudiants de Columbia que a través d’un anàlisi van senyalar que la presència de HERC disminuïa el creixement global del grup. Els mateixos estudiants que van encendre la passió de poderosos inversors per Hertz, també van aconsellar un spin-off com la millor via de reestructuració.

La divisió de HERC permetrà a la directiva de la companyia mare el camí lliure perquè es puguin concentrar en altres àmbits que requereixen més esforços; com és la integració de la que era la principal competidora del mercat de lloguer de cotxes, Dollar Thrifty, en les operacions del grup. Per altra banda, aquest moviment ha de tenir un efecte directe a les cotitzacions a la borsa.

En un comunicat, Hertz ja ha anunciat una recompra d’accions que podria ascendir fins el 20% de títols al mercat. La disminució de despeses per tipus d’interès i altres càrregues d’efectiu procedents de HERC permetria un augment dels beneficis per acció de fins 2,90 dòlars, segons l’anàlisi dels estudiants.

Whitney Tilson, Carl IcahnDan Loeb són alguns dels inversors que havien anunciat l’interès per la companyia i pel seu negoci. Tot i que Hertz va activar un mecanisme de protecció perquè ningú comencés una campanya d’activisme per modificar l’estructura interna, si que havien deixat la porta oberta a una possible operació corporativa que beneficiés al rumb de la companyia i els seus accionistes.

This post is also available in: Castellà

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.