L’spin-off de Tribune Publishing s’emportarà els diaris

“Los Angeles Times” o “Chicago Tribune” són alguns dels diaris que abandonaran la òrbita de la Tribune Company, a través d’un spin-off que es dirà Tribune Publishing.

Igual que altres competidors, com News Corporation o Time Warner, Tribune crearà una nova empresa que recollirà el negoci de les publicacions de paper, la divisió amb un mercat més problemàtic i amb dificultats per prosperar.

La nova Tribune Publishing Company comptarà amb els rotatius Sun Sentinel, Orlando Sentinel, Baltimore Sun, Hartford Courant, The Morning Call o el Daily Press. Alguns d’aquests noms formen part de la companyia des de la seva fundació, l’any 1847.

Un 98,5% del capital social es repartirà entre els accionistes, mentre que l’empresa mare conservarà un interès minoritari. Tribune Publishing també estarà constituïda per l’agència d’administració i serveis de back-office Blue Lynx Media i altres participacions majoritàries a CIPS Marketing Group, Homefinder.com i LocalityLabs.

La original Tribune Company es quedarà amb el segment de broadcasting, formada per 42 canals de televisió i vàries emissores de ràdio amb llicències als Estats Units. A més, les propietats immobiliàries valorades en 214 milions de dòlars completaran el pastís.

Alguns analistes suggereixen una divisió posterior dels actius físics, mitjançant una societat immobiliària, el que es coneix com REIT. Aquesta forma jurídica permetria als accionistes cobrar les rendes dels actius i, per altra banda, pagar menys impostos.

El procés de spin-off és la solució que ha trobat el grup de comunicació a la competència ferotge de les xarxes socials i les publicacions digitals.

De moment, la publicitat és la fórmula principal del finançament d’aquest tipus de negoci i, per a Tribune, va representar el 62% dels ingressos totals de l’exercici 2012. Però la pèrdua constant de lectors desperta dubtes als anunciants i aquests retiren la publicitat i busquen vies alternatives per donar-se a conèixer. Això impacta als beneficis dels editors de diaris.

Segons la presentació de resultats de l’empresa: “Esperem que la demanda publicitària continuï afectada pels canvis en les condicions econòmiques i la fragmentació del mapa comunicatiu”.

Per afrontar aquest nou panorama comunicatiu la nova Tribune Publishing necessitarà idees. És el mateix repte com el que s’enfronten altres mitjans com el Washington Post o el New York Times, que fins ara havien evocat a la importància del quart poder com a fonament principal de la seva subsistència.

Potenciar el paper de les revistes, els reportatges de investigació o apostar per més presència a les xarxes socials, són algunes de les opcions perquè aquestes grans marques sobrevisquin contra l’allau de petites publicacions on-line, formades a vegades per un sol periodista i que mica en mica es mengen el seu domini.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.