Knowles, un nou competidor a la indústria dels smartphones

Knowles Corporation, spin-off de Dover Corporation va caure un 2,64% el dia del seu debut. Un mal dia per presentar-se en societat. És possible que l’origen de la pressió venedora es trobés en els accionistes que no aprovaven la separació d’aquesta companyia, però la incertesa internacional respecte Ucraïna va accelerar el cop. Amb aquest mal debut, comença el recorregut independent d’un dels líders de tecnologia aplicada a la telefonia mòbil.

“Electrònica Aplicada a la Indústria del Smartphone” i “Components Especials” són les dues àrees de negoci principal de Knowles Corporation. La companyia compta amb una capitalització de 2,6 mil milions de dòlars.

El primer segment és proveïdor de auriculars i micròfons per a telèfons, reproductors i tauletes digitals. Registra el 62% de les vendes del grup. El segon segment abasta des de solucions tecnològiques pel departament de defensa dels Estats Units fins accessoris per a la correcció auditiva.

Knowles Corporation té una cartera diversificada de clients. Hewlett-Packard, HTC, Siemens o Philips són alguns dels noms que figuren en el prospecte de presentació. Marques com el fabricant asiàtic Samsung, que tenen fins i tot la capacitat de colar anuncis a la mateixa cerimònia dels Oscars, marquen la pauta de la producció. Aquests fabricants imposen uns requisits estrictes dins d’uns preus acotats. Això és tradueix en els beneficis de Knowles. Tot i que les vendes del segment mòbil van créixer de mitja un 72%, els últims tres anys, el marge operatiu va disminuir un 17,8%.

Knowles Corporation

Aquesta relació és perjudicial. Ningú pensa en els auriculars incorporats en un smartphone, quan tria un telèfon o un altre. Per aquest motiu el poder de les grans marques, sobre un producte amb pocs avantatges competitius, els permet establir condicions estrictes.

En el cas que el fabricant no les compleixi, canvien de proveïdor. La flexibilitat en aquest mercat és un element clau. Si Knowles no està a l’altura de les circumstàncies, a costa de reduir beneficis i perjudicar directament a l’accionista, hi ha competidors asiàtics, com AAC Technologies o Goertek, que poden fer la mateixa feina.

Alguns analistes esperen més, del que aquest spin-off ofereix a simple vista. “Em sembla que vostès tenen algun truc millor que la indústria del mòbil” exclamava John G. Inch de la divisió de Recerca de Deutsche Bank a la conference call de Dover Corporation. Pocs es creuen que un segment que lliga de mans i cames a una companyia; a través de proveïdors, l’oscil·lació del preu de les matèries primes i l’assetjament dels competidors; sigui el negoci estrella pel que s’ha separat una companyia. Tota sola, fàcilment es pot enfonsar.

Mentrestant, a la casa mare els executius es feliciten per aquesta separació. Altres negocis de Dover Corporation tenen més marge i demanen menys atencions. La divisió d’energia, que facilita infraestructures per extreure gas i petroli, va créixer un 25%, de mitjana, els últims dos anys.  El conseller delegat del grup, Robert A. Livingston, va indicar clarament que “des d’una perspectiva estratègica, aquest spin-off és un pas clau per situar Dover com la millor empresa manufacturera de la seva classe”.

This post is also available in: Castellà

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.