Les prediccions econòmiques del 2014 i les fallides de 2013

Les prediccions econòmiques de l'any 2014A les portes del 2014 Saxo Bank presenta, una vegada més, la seva llista de prediccions econòmiques que podrien afectar el context polític i les finances de tots els països del planeta.

Titulats per alguns mitjans de comunicació com cignes negres, l’equip de gestió d’actius de l’entitat presenta deu escenaris hipotètics que serveixen per dissenyar estratègies d’inversions arriscades i, alhora, presenten un gran benefici potencial.

L’únic, i petit, problema és que, quan revisem la llista de l’edició del 2013, les prediccions de Saxo Bank són increïbles, imaginatives i també poc encertades.

Errors a part, el 2014 serà un any negre. Segons les prediccions econòmiques del banc, Europa trencarà la seva inestable hegemonia, alguns països del vell continent entraran en una forta depressió, el Quantitative Easing empitjorarà l’economia dels Estats Units i el sector tecnològic podria tenir la seva pròpia fallida.

“La gran decepció del 2014 serà que tant els Estats Units com l’economia d’Alemanya no aconseguiran la velocitat d’escapatòria i el creixement serà zero” avisa Steen Jakobsen, economista en cap del banc danès.

Les 10 prediccions de Saxo Bank pel 2014

– Un impuls desproporcionat dels Impostos sobre el Patrimoni a la Unió Europea la convertirà en una espècie de Unió Soviètica.

– Una aliança de partits polítics anti-Unió es convertirà en el grup majoritari del Parlament Europeu, això conduirà al seu trencament.

– Les cotitzacions de Amazon, Netflix, Twitter, Pandora Media i Yelp, conegudes com les “cinc grasses” – the fat five -, explotaran després d’arribar a cotitzacions extraordinàries.

– Si la paritat dòlar/yen baixa per sota dels 80, el Banc de Japó farà els impossibles per eliminar el seu deute i provocarà una crisi interna.

– Els Estats Units seran víctimes d’un espiral de reducció de preus que causarà la temuda deflació.

– La Reserva Federal comprarà títols hipotecaris per reactivar l’economia, a través del programa de liquiditat Quantitative Easing.

– El mercat s’inundarà d’oferta de cru dels productors de petroli i el preu del barril baixarà per sota dels 80 dòlars.

Alemanya entrarà en recessió.

– El selectiu borsari francès CAC 40 baixarà un 40%.

– Les divises de les 5 economies fràgils, formades per Brasil, Índia, Sud-Àfrica, Indonèsia i Turquia, baixaran un 25% respecte el dòlar, per la retirada dels estímuls a l’economia dels Estats Units.

Aquests escenaris són extraordinaris. Tant, que el 2013 només el preu de l’or va seguir la pauta que explicava Saxo Bank a les 10 prediccions econòmiques per aquest any.

Altres apostes que es referien també a matèries primeres, divises o la economia internacional, han caigut en l’oblit. Ni l’estat espanyol ha demanat un rescat, ni el DAX alemany ha baixat per sota dels 5.000 punts. Això confirma que aquestes prediccions econòmiques a més de ser extravagants, acaben sent completament equivocades.

   

This post is also available in: Castellà

4 Comments

Leave a comment

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.