Spin-Off de Allegion, l’operació desitjada de Nelson Peltz

El preu del spin-off de Allegion només va baixar un 0,23% el primer dia de cotització, ahir 1 de desembre. Una caiguda lleugera tractant-se d’una empresa que, en teoria, hauria de patir la pressió venedora dels fons de inversió que no la volen. Amb aquesta nova emissió culminen els esforços del fons Trian Fund, amb Nelson Peltz al capdavant, per reestructurar l’empresa mare Ingersoll Rand i incrementar el seu valor a la borsa, a través de la divisió del negoci de productes de seguretat. Ara la pregunta és: Quant val aquest spin-off?

Allegion produeix, manufactura i comercialitza més de 23 marques de tancaments manuals i electrònics a tot el món. Els més populars són Von Duprin, AptiQ o Schlage. El mercat on opera, el de la seguretat i protecció de la llar, va generar més de 30.000 milions de dòlars d’ingressos l’any 2012, impulsat per la recuperació en la demanda del mercat immobiliari als Estats Units. El nou negoci independent rivalitza directament amb Stanley Black and Decker, a nord Amèrica, i amb Assa Abloy o DORMA Holding a Europa.

La substitució de la caòtica J.C. Penney per Allegion al selectiu S&P 500 és un dels motius possibles perquè la nova companyia és mantingués en els 43,14 dòlars, a la sessió d’ahir. Els óssos no van atacar. El CFA, James Krapfel, posa com a preu objectiu de la multinacional els 37 dòlars, “la companyia cotitzaria a 16,5 i 14,3 vegades els beneficis per accions estimats pel 2014 i el 2015 respectivament”, escriu l’analista. Per altra banda, MKM Partners sumen fins a 47 dòlars la valoració de l’acció, segons les seves estimacions d’ingressos per l’any 2013, uns 2,05 dòlars per acció i un 15% més que la cotització actual.

   
Avantatges d’Allegion

Malgrat les diferències en els càlculs dels analistes, aquests no menystenen els avantatges competitius d’Allegion. La multinacional té un fossat – moat – profund per mantenir a ratlla la competència i mantenir una posició de domini en aquest mercat.

Aquests són alguns dels punts forts que he identificat:

  • Els canals de distribució. Allegion llista un total de 7.000 socis comercials i indica la seva llarga relació comercial amb minoristes clau com són The Home Depot, Lowes i Leroy Merlin. Els grans del sector retail compten amb ella.
  • Recuperació del mercat immobiliari. La companyia ha sabut mantenir-se en un punt del cicle extremament difícil, a través de l’expansió a Xina, amb un free cash flow de 252,3 milions de dòlars, 2,63 dòlars per acció l’any 2012. La recuperació en el mercat nord-americà pot impulsar les vendes dels seus productes, enfocats directament a la llar i a la construcció.
  • Adquisició potencial. Abans de la sortida a la borsa del spin-off ja s’apuntaven alguns compradors potencials entre els seus competidors, com el mateix Stanley Black and Decker. Tyco seria la multinacional amb els recursos suficients per pagar més de 4.100 milions de dòlars; el que val Allegion a la borsa.
 

This post is also available in: Castellà

2 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.