Per William Ackman Herbalife és un os dur de rossegar

Bill Ackman50, 60, 70 dòlars. Continua l’ascens de les accions d’Herbalife a la borsa, sense que ningú s’esperés aquest comportament des de les declaracions de guerra del gestor de Pershing Square Capital, William Ackman, aviat farà un any. Un informe d’intencions va servir per acusar públicament a la multinacional de productes dietètics de frau. Si Herbalife era un esquema piramidal ell guanyaria milions gràcies al seu anàlisi i sobretot a les vendes en descobert fetes pel seu hedge fund.

Ha plogut molt des del 18 de desembre del 2012, quan el gestor va fer les seves primeres declaracions en el cicle de conferències Ira Sohn, a Nova York. Els mateixos executius de la multinacional van aparèixer públicament per defensar el seu negoci, altres inversors com Carl Icahn van increpar Ackman en entrevistes televisades. I el mateix Dan Loeb, col·lega de l’inversor, va anunciar una participació del 8,2% d’Herbalife a través del fons Third Point.

CARTA DE PERSHING SQUARE CAPITAL ALS INVERSORS

A l’informe del tercer trimestre del hedge fund Pershing Square el gestor es manté com un baixista ferm a qui ningú li ha canviat la seva visió, tot i que s’ha vist obligat a canviar d’estratègia com a conseqüència dels últims esdeveniments.

Segons el document publicat el 2 d’octubre, Ackman manté la convicció que el valor de l’empresa és zero. “En la meva carrera no havia vist mai un rati tant baix de guanys/pèrdues com amb la compra d’accions d’Herbalife amb els preus actuals”, escriu a la carta dirigida als inversors.

L’ajornament d’accions legals que hauria de realitzar la Federal Trade Commission contra l’empresa, i l’increment d’expectatives a través de portaveus accidentals, com l’analista Tim Ramey, són els catalitzadors que han fet créixer el preu dels títols a la borsa. Els inversors, segons Ackman, creuen que Herbalife executarà un pla de recompra d’accions a 75 dòlars a través de l’emissió de 2.000 milions de deute a un tipus d’interès d’un 4%. Per això els preus oscil·len en aquest rang.

Tot i que el gestor de Pershing Square espera que s’investigui a fons el possible el frau, ja que s’han obert diferents diligències en diferents estats, la pressió a la que ha estat sotmès el hedge fund últimament ha provocat la reducció de la inversió del 16 al 12% del total del capital. També ha canviat la forma; l’aposta ara és a través d’opcions put, out-of-the-money, a llarg termini.

És indubtable que el possible èxit de l’operació no només reportaria guanys econòmics al gestor, també un èxit sense precedents contra una multinacional arrelada en la cultura del màrqueting mulitnivell. Tot i així, hem de recordar que es tracta de la persecució d’una guilla a un conill. I ja se sap, que la guilla corre per aconseguir el seu sopar, mentre que el conill ho fa per sobreviure.

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.