Diferents maneres d’aplicar el marge de seguretat

Per evitar qualsevol possible ensurt en una inversió mal calculada, els professionals apliquen el Marge de Seguretat per estalviar-se mals de caps i pèrdues considerables. Benjamin Graham, el pare de les inversions modernes, va ser qui va exposar el concepte de Marge de Seguretat, que representa la diferència entre el valor intrínsec de les accions i el seu preu a la borsa. Un comprador ha de buscar la màxima distància entre els dos valors per aconseguir un bon coixí que aturi els possibles cops.

   
Formes d’identificar el Marge de Seguretat

Malgrat ser un càlcul subjectiu, ja que cada ú valora les empreses a la seva manera, és una exitosa tàctica de defensa. Aquestes són algunes de les situacions que el Marge de Seguret és fàcil de identificar:

Conversions Bancàries. El que també es coneix com desmutualització. La transformació d’una societat mutualista en una empresa cotitzada fa que s’abandonin les empreses a la borsa per sota del seu valor comptable.

Spin-Off. La pressió inicial que reben els títols, els primers dies de negociació, fan baixar el preu fins que el marge de seguretat és generós.

Empreses absorbibles. Hi ha companyies que són llamineres per a hedge funds i altres multinacionals del mateix sector, que esperen que s’abarateixi la seva cotització per atacar. Aquesta limitació exerceix de marge de seguretat estratègic que alguns gestors, com Whitney Tilson, han aplicat en les seves inversions.

 

3 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.