La pressió dels hedge funds fa efecte a Sotheby’s

Dan Loeb, Nelson Peltz o Mick McGuire són alguns dels principals activistes a Sotheby’s. Juntament amb Christies, aquestes dues empreses es reparteixen la major part del mercat de les compres i vendes de peces d’art. Els hedge funds, mitjançant la compra de participacions representatives del capital, han pressionat a la directiva de Sotheby’s per executar un pla de reestructuració. Aquestes propostes ja han començat a tenir algunes repercussions a l’evolució d’aquest negoci centenari.

Els ingressos de Sotheby’s representen un 46% de quota de mercat en les comissions que es cobren a les transaccions de peces d’art en tot el món. Es tracta d’un mercat duopolístic, on al segona companyia és l’empresa privada d’origen francè Christies. Phillips és un tercer competidor, però amb una menor representació sobre el total. En diferents subhastes d’aquestes cases s’han vist els marxants d’art més influents de tot el món, així com s’han canviat de mans obres de Picasso, Damien Hirst o Van Gogh.

   
La transformació de Sotheby’s

Sotheby’s ha evolucionat en comparació amb les seves rivals del sector. Durant els últims anys la seva activitat s’ha focalitzat sobretot en les obres procedents del mercat asiàtic. També ha reestructurat tot l’esquema de comissions que cobra als marxants i propietaris de les peces que es venen. Com a conseqüència de l’increment dels rendiments de les seves activitats, les accions de la companyia van augmentar un 40% l’últim any, fins els 47 dòlars per títol.

La presència dels hedge funds Trian Capital (Peltz), Third Point (Loeb) i Marcato (McGuire), amb participacions de un 3%, un 5,7% i un 6,7%, respectivament, va fer que els directors de la companyia revisessin l’estat de comptes de la multinacional i l’assignació del capital perquè també beneficiï els accionistes de la bona evolució del negoci.

William F. Ruprecht, conseller executiu i president de Sotheby’s, ja ha realitzat algunes accions concretes per fer callar les crítiques. La decisió més significativa va ser la de posar a la venda l’edifici central del Upper East Side de Nova York. L’immoble data de l’any 1744, la imatge representativa de l’empresa, i és on es celebren més de 100 subhastes de perfil alt cada any.

Segons els gestors de inversió, mitjançant la posada en pràctica d’una estratègia de vendes d’actius immobiliaris l’empresa podria arribar a alliberar un valor de fins a 700 milions de dòlars, que beneficiaria directament la cotització de les accions i les grans participacions dels fons.

 

4 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.