La pressió dels hedge funds fa efecte a Sotheby’s

SubhastaDan Loeb, Nelson Peltz o Mick McGuire són alguns dels gestors de hedge funds que han entrat a formar part del capital social de Sotheby’s. La casa de subhastes d’art més representativa del món ha començat a executar un pla de reestructuració davant la pressió dels inversors interessats.

Sotheby’s representa actualment el 46% de les vendes del mercat de l’art i comparteix el duopoli amb la francesa Christies, que no cotitza a la borsa, seguida de lluny per Phillips.  Artistes actuals com Damien Hirst han vist a dins de les seves sales com magnats de diferents procedències compraven les seves obres per preus extraordinaris.

Sotheby’s ha evolucionat en el sector; durant els últims anys ha focalitzat la seva activitat sobretot al mercat asiàtic i ha reestructurat tot l’esquema de comissions que cobra als marxants i propietaris de les peces que es venen. Els resultats s’han vist al mercat de capitals, el preu de les accions van augmentar un 40% l’últim any, fins els 47 dòlars.

La presència dels hedge funds Trian Capital (Peltz), Third Point (Loeb) i Marcato (McGuire), amb participacions de un 3%, un 5,7% i un 6,7%, respectivament, ha fet que els directius de la companyia revisessin l’estat de comptes de la multinacional i l’assignació del capital perquè també beneficiï els accionistes de la bona evolució del negoci.

William F. Ruprecht, conseller executiu i president de Sotheby’s, ja ha realitzat algunes accions concretes per fer callar les crítiques. La decisió més significativa va ser la de posar a la venda l’edifici central del Upper East Side de Nova York. L’immoble data de l’any 1744, la imatge representativa de l’empresa, i és on es celebren més de 100 subhastes de perfil alt cada any.

Segons els gestors de inversió, mitjançant la posada en pràctica d’una estratègia de vendes d’actius immobiliaris l’empresa podria arribar a alliberar un valor de fins a 700 milions de dòlars, que beneficiaria directament la cotització de les accions i les grans participacions dels fons.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.