Comptabilitat creativa pel spin-off de SunEdison

SunEdison va presentar el 9 de setembre, la oferta d’accions corresponent al procés de spin-off del seu negoci de semiconductors. Segons The Motley Fool, l’empresa podria haver realitzat trucs comptables per millorar els resultats i alimentar el futur positiu de la divisió que es queda, la solar.

SunEdison, coneguda antigament com MEMC Electronic Materials dedica la seva activitat a dos segments; la fabricació de plaques fotovoltaiques i la producció de semiconductors. Els ingressos del primer negoci – 1.600 milions de dòlars l’any 2012 – són quasi el doble que el segon, 917 milions de dòlars.

Segons The Motley Fool, la companyia s’ha procurat demostrar en els últims anys que la producció de plaques de silici són una font de beneficis. L’activitat en energia solar va guanyar 162 milions de dòlars abans de beneficis, mentre que els semiconductors van fer perdre 5 milions al grup. Les despeses corporatives són el forat més gran del grup, amb 100 milions de pèrdues durant l’any 2012.

Com és possible que una empresa amb dues activitats fonamentals, tingui pèrdues per les despeses corporatives?

La resposta és que els executius van procurar que una, de les dues divisions, presentés unes xifres més optimistes que les que tenia realment, amb la desviació de despeses cap un concepte genèric, com pot ser la “corporació”. Tenint en compte aquesta manipulació, la valoració de l’spin-off es fa més confús i als inversors els costarà confiar en les expectatives de SunEdison.

 

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.