Freddie Mac, Fannie Mae i AIG, les inversions contràries de Bruce Berkowitz

Bruce Berkowitz, gestor de Fairholme Capital, va concedir una entrevista a la cadena de televisió CNBC on va comentar les inversions de la seva cartera, contràries a les opinions populars. Les gestores de crèdits hipotecaris Fannie Mae i Freddie Mac, rescatades pel govern dels Estats Units, la multinacional d’assegurances AIG i la cadena de comerços Sears són l’eix fonamental de la seva estratègia.

Per al gestor, Fannie Mae i Freddie Mac són essencials pel sistema. L’explosió de la bombolla immobiliària als Estats Units va fer que el govern absorbís ambdues empreses. Aquestes, com altres grans corporacions, han patit un procés de contracció i reestructuració per poder-se recuperar.

Segons Berkowitz, que ha invertit en accions preferents, pensa que està bé que els inversors les considerin quasi mortes. Constitueixen l’estructura de l’economia nord-americana i algun dia tornaran a cotitzar, “són el sistema i no hi ha un altra alternativa”. Tornaran a renéixer com empresa privada, generaran beneficis a l’estat i els contribuents i s’esperaran a que torni la tempesta.

AIG, per altra banda, és una multinacional que ja ha ressorgit de les cendres. Però l’inversor creu que encara està molt per sota del seu valor comptable. “Les coses aniran malament, però el preu de l’acció es mereix ser més alt”, diu. El preu hauria de coincidir amb el valor de liquidació, que es troba al voltant dels 60 dòlars.

Fairholme Capital ha invertit el 85% del patrimoni en AIG, Bank of America i altres actius danyats per la bombolla immobiliària dels Estats Units. Les posicions que lideren la cartera, a més de les dues empreses mencionades, Sears Holding, St. Joe i Leucadia.

4 Comments

Leave a comment

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.