3 Qualitats de l’spin-off de Murphy Oil que t’agradaran

Murphy Oil, la companyia petrolífera dels Estats Units, deslliga a la seva cadena de gasolineres mitjançant l’execució d’un spin-off. A partir del dos de setembre la nova empresa independent es coneixerà com Murphy USA i englobarà estacions de servei localitzades en 23 estats i dos complexos de producció d’etanol. Per altra banda, l’empresa mare es concentrarà en la producció i distribució de gas i petroli.

Les qualitats que fan de Murphy USA una operació corporativa interessant són les següents:

– Contracte d’acord entre Murphy USA i Wal-Mart. La nova empresa tindrà la possibilitat d’expandir-se mitjançant la obertura de nous establiments propers a la cadena de supermercats. Murphy USA calcula la inauguració de 200 noves localitzacions durant l’any 2013.

– Desinversions. El segment retail de Murphy tenia també interessos a Regne Unit. El procés d’escissió ha significat un procés de desinversió dels establiments britànics.

– Arbitratge. Els ingressos del segment retail, corresponents a Murphy USA, van generar uns beneficis per acció de 3,71 dòlars, l’últim any. Cada títol valdria 37,1 dòlars segons un P/E de 10. Si el multiplicador és optimista, tal com prediu Austin GuySeekingalpha – un P/E de 18,68 -, el preu podria assolir els 70 dòlars.

Malgrat els avantatges que genera aquesta nova operació corporativa, s’ha de tenir en compte el paper de la matèria prima amb la que treballa l’empresa, el petroli. El preu de la commodity ha patit oscil·lacions pronunciades pel conflicte al Pròxim Orient, això repercuteix en el marge de beneficis del negoci. Murphy USA només es pot protegir d’aquestes variacions mitjançant el creixement i l’avantatge competitiu que té amb el gran gegant de la distribució nord americana.

 

5 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.