5 motius per invertir a Bankia

Bankia

Després de formar part de la imatge del desastre financer espanyol i estar vinculada a les fortes inversions immobiliàries que va fer aquest sector durant el boom constructor, ara Bankia podria ressuscitar i ser un valor a tenir en compte en els pròxims anys. Aquests són els punts forts de la institució que presideix José Ignacio Goirigolzarri:

Pla de desinversions. Bankia està obligada per Brussel·les a abandonar una part de la seva cartera, que suma fins a 152 empreses participades. Això també li ha obligat a tancar oficines i concentrar la seva activitat a regions estratègiques. Això li facilitarà augmentar en efectiu i eficiència i dirigir-se cap el seu negoci nuclear.

Suport de l’estat/govern. El FROB va comprar la totalitat de BFA, que comprèn vàries entitats entre les quals es troba Bankia. El 45% de les accions estan a borsa, el 55% són de l’estat. Aquesta vinculació es tradueix també amb una forta regulació que pateix el banc, per aquest motiu les seves propostes en aquests moments són més conservadores dirigides especialment a preservar el capital.

Concentració de la oferta bancària. Tot i que la transició encara no ha finalitzat, si que podem començar a veure la llum al final del túnel. L’existència de cinc entitats fortes, que concentraran més del 80% del sector, és el possible escenari futur de la banca espanyola. En aquest cohabitarien dos grans bancs – Santander, BBVA -, amb tres de secundaris Caixabank, Sabadell i Bankia.

Similituds amb la caiguda i recuperació de la companyia americana AIG. Aquesta empresa va ampliar el seu negoci central, el de les assegurances, mitjançant el palanquejament de les seves inversions, a través de CDS i altres derivats financers. El Tresor nord-americà va rescatar-la, va comprar els títols i els va tornar a emetre, un cop l’empresa rescatada va superar un fort pla de desinversions. El preu de les accions van passar de 20 a 47 dòlars en un any.

La confiança d’altres inversors. L’anomenat Warren Buffet europeu, el gestor Francisco García Paramés ha incorporat les accions de Bankia a la cartera de Bestinver. Ram Bahvnani, el multimilionari indi també ha incorporat el les accions del banc a la seva SICAV, per un valor de 717.000 euros.

Malgrat la llista de fortaleses, el cantó negatiu d’aquesta inversió és que l’economia espanyola encara és feble i Bankia treballa en un mercat en fase de recuperació. La inestabilitat de la zona euro podria afectar les activitats del negoci i el sentiment dels inversors cap aquestes accions, que prou pressió ja han tingut.

Per tots aquests motius Bankia és la nova inversió de la cartera Valkyria. “I put my money where my mouth is”

This post is also available in: Castellà

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.