Vodafone i Liberty es disputen la televisió per cable alemanya

El mapa de les comunicacions europees s’està fent cada vegada més petit. Vodafone ha escurçat distàncies, entre Londres i Alemanya, amb la oferta per comprar l’empresa de televisió per cable Kabel Deutschland. La companyia de telefonia mòbil ha aconseguit moure peça en el mapa de comunicacions continental, inquietar al seu competidor anglès Liberty Media, sense la necessitat de sacrificar uns dels bens més preuats de la corona, Verizon Wireless.

David Einhorn, com molts altres inversors, estava preocupat per les decisions de la direcció sobre el futur de Vodafone. La companyia de telefonia britànica volia expandir-se en el mercat dels mitjans de difusió a través del continent, però encara no havia proposat cap projecte ferm. Per altra banda, mantenia una joint venture en el negoci del wireless amb l’americana Verizon. El valor d’aquesta participació ascendia a més de 120 mil milions de dòlars i a molts accionistes de la companyia aquesta quantitat els feia venir salivera. Segons ells, el millor seria la seva venda i que es centrés en el mercat europeu.

Aquesta decisió suposaria un canvi de dames una mica inquietant. Una venda per una proposta etèria. Alguns apuntaven diferents opcions alternatives possibles, Kabel Deutschland era una d’elles, per començar a abastir el continent. Però es continuava tractant del canvi d’una dama, molt valuosa, per una idea desconeguda.

Finalment, no s’ha sacrificat cap peça. En canvi, Vodafone ha posat sobre la taula 10 mil milions d’euros per comprar la companyia alemanya de televisió per cable. Això suposaria comprar entre 81 i 82 euros cada títol als accionistes actuals de l’empresa. D’aquesta manera Vodafone mantindrà tot el pastís i gaudir de beneficis a diferents parts de l’Atlàntic. No només es conformarà amb això, sinó que el seu volum d’efectiu de les seves arques, 13.000 milions de lliures aproximadament (15.217 milions d’euros),  li permetran mantenir l’estatus de bon pagador del deute i les agències de qualificació li mantindran el crèdit.

L’operadora que manté connectades a més 8,5 milions de llars a 13 estats germànics ha despertat l’atenció d’altres gegants de la comunicació. Liberty Media, l’híbrid resultant de la companyia presidida per John C. Malone i Virgin Media, podria posar les coses una mica difícils a Vodafone. La corporació, que ja es troba en el mercat alemany com a propietària de Unitymedia Kabel BW, necessita mantenir la seva posició estratègica en el mercat i per aquest mateix motiu, s’ha mostrat predisposada a pujar l’oferta inicial, segons fonts del mateix Kabel Deutschland.

Ara la qüestió és saber qui podrà tensar més la corda cap a la seva banda. Mentre Vodafone compta amb un gran coixí per elevar la competició, Liberty hauria de fer mans i mànigues per aconseguir superar una oferta de 10 mil milions d’euros, ja que a 31 de març registrava només 1.900 milions de dòlars de caixa (1.428 milions d’euros). La fusió entre operadores li va costar més de 15,8 mil milions de dòlars (11,9 mil milions d’euros).

La competició ja no té aturador. Inversors i accionistes ja saben que Liberty farà tots els possibles perquè els desconeguts, com les empreses telefòniques, entrin en un mercat que s’ha identificat com a propi. La incògnita és saber fins a quin punt està disposada a lluitar pel seu tros de parcel·la.

 

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.