La lluita pel control de Dell ja té data de caducitat

El Comitè Especial designat per a la mediació entre les parts interessades per comprar Dell ja ha fixat una data. El 18 de juliol ha convocat la junta especial que decidirà si l’empresa d’informàtica marxa del parquet, de la maneta de Michael Dell, o es queda entre els gegants amb el beneplàcit de l’inversor Carl Icahn. Malgrat la varietat de les propostes, el Comitè ha optat per donar suport a l’oferta conjunta de Michael Dell amb Silver Lake, que ofereix als accionistes 13,65 dòlars per acció. Segons el mediador, aquesta és la millor alternativa possible ja que ofereix a l’inversor una prima per sobre del preu mig valorat previ a l’anunci, i absorbirà el risc inherent en el valor de les accions.

Malgrat els consells del Comitè expert, l’associació Icahn/Southeastern Asset Management continua oposant-se a aquesta valoració. Segons una carta adreçada als inversors, el 9 de maig, aquesta proposta “insulta la intel·ligència dels inversors”. Segons Icahn, el mediador s’ha situat a la banda de Michael Dell des d’un bon principi. Un dels exemples és l’establiment d’un break-up fee de 450 milions de dòlars, que blinda la primera oferta i obliga als altres competidors a pagar aquesta quantitat suplementària per poder negociar.

El Comitè no ha escoltat a les altres propostes, ni ha pensat en els inversors. Icahn reconeix la figura del fundador de Dell i la seva labor en la construcció d’un imperi en el sector de la tecnologia. Però considera que, amb la situació de les accions en el mercat, ara el també director de l’empresa es vol aprofitar dels inversors. Vol comprar el negoci amb els diners d’aquests, mitjançant l’efectiu del balanç.

“No es necessita ser un matemàtic per entendre que 12 dòlars d’efectiu per acció i el valor afegit d’aquestes sumen més que 13,65 dòlars”, expressen en la carta dirigida a Dell. Southeastern Asset Management i Icahn Enterprises, qui representen l’11,47 % de la capitalització de l’empresa, proposen repartir 12 dòlars en efectiu als accionistes i mantenir l’empresa a la borsa. Per aquesta raó esmenten en tot moment que la seva oferta és superior.

Les dues institucions financeres expressen que Dell necessita una reestructuració. Tot i que es situa en un sector madur, el dels ordinadors personals, apunten als avantatges que el negoci té en la plataforma de vendes, ja consolidada. També assenyalen diverses oportunitats com els potencials en diverses àrees i la possibilitat de dividir segments en empreses individuals, mitjançant spin-offs.

Per aquest conjunt de raons, Dell s’ha de mantenir a la borsa i en mans dels inversors. D’altra banda, segons Icahn, “La transacció de privatització només tindrà avantatges potencials per a Michael Dell i el seu grup comprador oportunista, qui només tenen en ment els seus interessos.”

 

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.