Bill Ackman ens deixa indiferents amb la valoració de Procter and Gamble

William Ackman

Ni Herbalife ni JC PenneyBill Ackman ha dedicat tot el temps que disposava, a la Ira Sohn Congress, per parlar de Procter and Gamble, empresa nord americana que comercialitza diferents productes de consum com Gillette o H&S.

El fundador de Pershing Square Capital s’ha servit d’una presentació titulada “A rising tide is a good gamble” – un joc de paraules amb el mateix nom de la companyia -, per analitzar els punts forts de la multinacional.

La tesi principal que fonamenta els motius d’invertir a P&G és la llarga llista de productes que aquesta té en cartera. Segons Ackman 25 títols que valen mils de milions. Estan arrelades a la societat de consum des de fa dècades i tenen presència a moltes llars. Ell mateix comentava que utilitza una gillete cada matí.

Els potencials de creixement, segons l’inversor, són molt alts. Sobretot, si és té en compte els mercats emergents. El 40% de les vendes de Procter and Gamble procedeixen d’aquests mercats. Els guanys actuals de la multinacional estan per sota del guanys potencials que podria obtenir. Els marges també són inferiors a les possibilitats del negoci. Ackman indica que P&G té un benefici brut de 50%, igual que Colgate. En canvi, té un conjunt de productes que podrien constituir una empresa, cada un, individualment.

La conferència del gestor ha deixat indiferent als mercats i als mitjans. No ha tingut una vessant polèmica i alguns ho han passat a denominar efecte anti-Ackman. Les accions d’Herbalife han seguit creixent durant la sessió.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.