Un llista de llibres per Sant Jordi

Sant_Jordi

És 23 d’Abril i, com de costum, no puc estar-me de fer una breu llista de llibres relacionats amb negocis, economia i inversions que us poden interessar. Aquestes són les meves propostes:

Estrategias de Inversión a Contracorriente de David Dreman.

Per fi l’editorial Deusto ha apostat pel pilar fonamental del corrent “Contrarian Investing”. El llibre és el manual actualitzat de les doctrines del gestor de fons d’inversió, basats en estadístiques, que expliquen quan la borsa actua al contrari del que pensen les multituds, i les tàctiques que ha de seguir un bon inversor per no deixar-se enredar.

Financial Shenanigans: How to Detect Accounting Gimmicks & Fraud in Financial Reports de Howard Schilit i Jeremy Perler.

Un altre de clàssic de la inversió que tracta els escàndols financers des del punt de vista comptable. Sense frivolitats ni històries secundàries expliquen els petits trucs que van utilitzar multinacionals com Enron o Tyco per enganyar als analistes de Wall Street i fer créixer les cotitzacions de les accions fins a nivells astronòmics.

The Investment Checklist. The Art of In-Depth Research de Michael Shearn.

Com inversors tots necessitem una llista limitada de passos a seguir. D’aquesta manera convertim una simple decisió en un anàlisi. Michael Shearn va més enllà del simple checklist que es limita a tres preguntes bàsiques, per analitzar una companyia, que es poden contestar en cinc minuts d’estudi. L’autor proposa un veritable due-diligence sobre el negoci que s’estudia. Totes les qüestions van acompanyades d’una àmplia descripció i exemples històrics de companyies que podrien passar, o no, el test. Ben segur que William Ackman s’ha llegit aquest llibre.

Against the Gods. The remarkable story of risk de Peter L. Bernstein.

Aquesta és la història dels números i la relació que han tingut aquests amb la recerca del coneixement sobre el risc. De Grècia fins a Nova York, Bernstein fa un llarg recorregut per explicar al lector tots els avenços que han sigut necessaris perquè poguem entendre el nostre univers una mica millor, matemàticament parlant.

Las pequeñas grandes cosas de Tom Peters.

El guru obsessionat amb la recerca de l’excel·lència reapareix amb més de 163 petits trucs per transformar la quotidianitat de qualsevol petit acte comercial amb un repte de grans dimensions. L’editorial Deusto s’anota un altre punt amb aquesta publicació.

Aquestes són llibres que ja he llegit i ha valgut la pena perdre-hi una bona estona. Les meves propostes de futur, que algun dia o altre cauran a les meves mans, són: Investing: The Last Liberal Art de Robert G. Hagstrom i The Alpha Masters de Mohamed A. El-Erian.

De moment, estic més que content amb el regal d’aquest any: Victus – Barcelona 1714 d’Albert Sánchez Piñol.

Moltes gràcies i bon Sant Jordi!

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.