La inversió de Dan Loeb a International Paper

Dan Loeb descriu a la presentació de resultats del primer trimestre del 2013 els motius de la seva inversió en International Paper (IP), una posició que ha incrementat la seva atenció i ha passat a formar part del nucli dur de la cartera del hedge fund Third Point.

IP és una companyia que dedica a la fabricació, manufactura i distribució de derivats del paper, destinats sobretot a l’empaquetatge. La seva capitalització en el mercat és de més vint mil milions de dòlars i, actualment, competeix amb Packaging Corp. of America i la no cotitzada Georgia-Pacific. Es tracta d’un sector molt concentrat, on els grans competidors ocupen més del 50% del mercat.

Les raons que dóna Loeb perquè International Paper sigui una inversió beneficiosa per a la seva institució es fonamenta en tres pilars principals:

HISTORIAL DE INTERNATIONAL PAPER

– IP ha destinat molts recursos a l’adquisició de companyies del sector com: SCA Packaging Asia, Temple-Inland i l’empresa turca Olmuska International Paper, per incrementar la seva posició en el mercat.

– L’endeutament de la companyia, de 10 milions milions de dòlars s’ha reduït a zero.

SITUACIÓ ACTUAL DE IP

– La companyia està focalitzada en el segment del paper corrugat, que suposa el 60% de les vendes de la companyia. És líder del mercat.

– Alt marge de beneficis. Fort control sobre els preus, malgrat el poc increment del volum de vendes.

HIPÒTESIS DE FUTUR I CATALITZADORS

– Hi ha una demanda judicial, pendent de resoldre, en contra de la companyia per controlar els preus del mercat. La Sherman Act. Les possibilitats a favor de International Paper són molt altes. Aquesta resolució la coneixerem a finals d’aquest mes d’abril.

– Un cash flow positiu i sanejat permetrà un programa de recompra d’accions o un increment del dividend.

– L’actual director general, John Faraci, es retira aquest any. Loeb creu que el gestor intentarà cimentar la seva reputació i deixarà un empresa totalment sanejada.

Aquestes últimes suposicions es basen en el document de Third Point i representen una opinió. No deixen de ser una hipòtesi. Tot i així, són una llista de raons basades en diversos factors que farien augmentar la cotització del valor.

   

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.