Netflix i UGGs, les inversions d’èxit de Whitney Tilson

Whitney Tilson, el gestor de fons d’inversió, publica la presentació de resultats del primer trimestre del 2013 del seu fons Kase Capital. El document, dirigit als clients de l’entitat, destaca les noves incoporacions de la cartera. Les accions del fabricant de botes i accessoris, Deckers, i la cadena de botigues Sears Hometown són les grans novetats.

El fons ha registrat un rendiment del 6,7% entre el gener i el març, impulsat sobretot per la revalorització de les cotitzacions del distribuïdor de continguts audiovisuals Netflix.

El document de Tilson fa un resum de les novetats i una breu reflexió de la situació econòmica internacional. No esmenta amb detall la revalorització de Netflix, de la que n’ha obtingut un 104,4% de benefici. Les accions d’aquesta empresa ja van tenir el seu moment d’èxit en diverses conferències.

En canvi, en aquest últim comunicat es destaca la predilecció del gestor per empreses convencionals. També s’interessa per l’opinió dels seus clients. Al final de la presentació el financer ofereix un número de telèfon mòbil dirigit a qualsevol que tingui algun dubte sobre el seu estil d’inversió.

Entre les novetats esmentades hi ha Deckers. La companyia és fabricant de roba i accessoris, coneguda per la marca de botes UGG. Després d’un exhaustiu anàlisi, el fons va incroporar les accions d’aquesta empresa per les fortes pressions negatives que havia rebut l’acció en el mercat. Els recurrents mals resultats, que han durat anys, han ferit la imatge de l’empresa.

Tot i així, Tilson constata que la marca de botes continua intacta. Ho ha confirmat mitjançant enquestes directes als clients, que segueixen com a fidels compradors. Per aquest motiu el fons va comprar unes accions depreciades, per 30 dòlars, que significaven només deu vegades els resultats de la companyia.

Per altra banda, Sears Hometown és una empresa nova al parquet fruit d’un spin-off de l’empresa Sears. La companyia està controlada per d’Eddie Lampert, qui té un 62% del patrimoni.  El gestor de Kase Capital, considera que és una empresa amb un futur prometedor. El negoci està dividit en quatre segments: Sears Outlet, Sears Hometown Stores, Sears Hardware Stores i Sears Home Appliance Showrooms.

L’avantatge de l’estratègia de Sears Hometown és que un 85% del negoci està cedit a franquícies. Això significa que l’empresa matriu recull els beneficis exempt de moltes obligacions que li podrien generar la construcció de botigues físiques.

Encara que el fons ha aconseguit un bon resultat, tot i que no excepcional comparat amb l’entorn econòmic d’Estats Units, Tilson és prudent. Segons la carta, al mercat “les valoracions [de les empreses] són completes, la complaença és alta i les gangues són escasses”. Però hi ha molts elements que poden canviar això, com per exemple la situació econòmica de Xipre, o la política de Corea del Nord.

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (500:Internal Server Error)

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.