Pfizer ven Zoetis amb la OPV més gran des de Facebook

Pfizer culmina el procés de desinversió de Zoetis, el seu negoci de fàrmacs per animals mitjançant una oferta pública d’accions (OPV) a la borsa de Nova York. Els títols de la nova companyia independent van començar a cotitzar el 1 de febrer de 2013 i van tancar la jornada amb una apreciació del 19%.

El negoci de Zoetis es concentra en la investigació, fabricació i distribució de productes farmacèutics per animals domèstics i de granja. La premsa especialitzada classifica els seus clients entre “gossos i porcs”. Ubicada a Madison, Nova Jersey, compta amb més de 60 anys de història, durant els quals ha completat més de 10 adquisicions i s’ha convertit en l’empresa més gran de la industria.

Entre els competidors directes hi ha Merck, Sanofi i Eli Lilly & Co., que també comercialitzen fàrmacs animals. Zoetis acumula el 29% del mercat, essent el sector de la ramaderia l’estrella de la companyia. Després de la divisió no es preveuen canvis significatius i els directius de la companyia han negat tenir previst tancar alguna des les 29 fàbriques, repartides per tot el món. La projecció de creixement anual, fins l’any 2016, és d’un 5,7%.

Mitjançant la oferta pública d’accions, Pfizer ha recaptat 2.200 milions de dòlars, tot i que manté la participació d’un 83% del capital de Zoetis. Aquesta concentració de títols, com també d’opcions de compra en mans subscriptors primerencs, que representen el 3% del capital, fa que hi hagi una alta probabilitat de delusió del valor de cada acció.

Ian Read, conseller delegat de Pfizer, és l’artífex d’aquesta reestructuració que té com a objectiu concentrar els esforços de la companyia en el desenvolupament de medicaments. Per aquesta raó la multinacional també va vendre la divisió de nutrició infantil a Nestlé per 11.900 milions de dòlars l’any 2012.

 

This post is also available in: Castellà

2 Comments

Leave a comment
 • La veritat es que els resultats de la farmacèutica al tercer trimestre van ser dolents.
  El BPA va caure un 10% que tot i que ja es preveia, amb unes vendes -12% de capa caiguda, poden calificar-se de dolents.

  Com apuntes la venda de negocis com el d’alimentació serveix per portar a terme aquestes recompres, que l’any passat van ser de 6.000 milions de dòlars o 10.000 aquest.

  Això tot i que representa pujar l’acció un 5%, no cura el mal que li estan fent els genèrics, han perdut patents com: Geodon, Detrol, Prevnar13 o Xalatan. A més, el seu medicament estrella el Lipitor ha tingut unes vendes del -70%.

  Molta feina aura de fer Pfizer per no perdre el tren dels medicaments, fa poc va comprar NextWave, amb la que va fer-se amb algun medicament. Mes val que es dediquin ha això a mes de destinar recursos a recomprar accions en un moment on no es pot considerar que es trobin barates.

  • Hola Roger,

   em trec el barret. La veritat, és que tens més dades que jo. Les quals no et puc contradir.

   Per part meva, t’asseguro que estic fent la meva feina. Aquest cap de setmana he fet una lectura exhaustiva sobre el sector farmacèutic, i tinc pendent un altre llibre damunt la taula.

   Tal com apuntes, el negoci de Pfizer no té un futur prometedor. I si, ha de fer molta feina. Però jo crec que ja l’està començant a fer. Aquesta reestructuració és una senyal, i la oferta pública un exemple més de la història de vendes/adquisicions que ha realitzat. Si surt a compte en un futur, o no, això és una altra cosa.

   En aquest cas concret, penso que Pfizer s’ha guardat un roc a la faixa. Ha venut una petita porció de Zoetis. No la totalitat!
   Vendrà la resta? Mantindrà el lligam per obtenir-ne beneficis? Qui ho sap…

   Haig d’indagar més en l’estratègia de l’empresa per entendre-la.

   Salut!

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.