Ray Dalio suspèn amb els resultats de l’any 2012

Ray DalioPure Alpha, el fons gestionat per l’aclamat inversor Ray Dalio, va aconseguir una rendibilitat d’un 0,8% durant l’any 2012. El mateix període, el selectiu S&P 500 va revaluar-se un 13% i la rendibilitat dels bons va augmentar un 4%.

La institució de Dalio, Bridgewater Associates, haurà d’explicar bé aquests resultats per justificar els més de 2.000 milions de dòlars que cobra de comissions pels 142.000 milions de patrimoni gestionat.

Durant l’últim any l’equip de Dalio ha apostat fortament per la baixada dels preus de la renda fixa. Com molts especialistes, consideren que el mercat està alimentant una bombolla en la demanda dels bons dels Estats Units. La rendibilitat d’aquests actius, expressada en tipus d’interès, es troba en el nivell més baix de les últimes tres dècades. Per altra banda, la volatilitat dels seus preus es comporta com la renda variable.

El fons Pure Alpha ha acumulat l’armament necessari per aconseguir la millor rendibilitat, però ha d’explotar aquesta suposada bombolla. A través d’actius financers derivats, el fons de Bridgewater es beneficiaria generosament si hi hagués un traspàs en massa; de la renda fixa a la variable.

Des de la seva concepció, l’any 1991, el fons Pure Alpha acumula una rendibilitat anual del 14%. Les estratègies de l’equip de Dalio es basen en tendències històriques i conceptes macroeconòmics. L’estratègia utilitzada per pilotar la seva societat té forts paral·lelismes amb la que utilitza George Soros amb el seu Quantum Fund. Com ell, Dalio també ha desenvolupat vàries teories sobre el funcionament dels mercats.

   

This post is also available in: Castellà

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.