Curt en Inditex, una de les posicions perdedores de Greenlight Capital

David Einhorn

El fons Greenlight Capital, gestionat per David Einhorn, ha perdut un 4,9% l’últim trimestre del 2012. A la carta del hedge fund dirigida als accionistes, del 22 de gener, es repassa el perfil de les inversions principals que han aportat més pèrdues al resultats d’aquesta temporada. Greenlight Capital ha acumulat una rendibilitat total de 7,9% l’any 2012. Des de la seva concepció ha generat uns beneficis al partícips de 1.829%, un 19,4% anual.

Les raons, donades pels gestors aquest trimestre, eludeixen a que “El cafè era massa calent, la nostra poma masegada i els accessoris de ferro no han baixat sense problemes”. És la forma d’explicar que la inversió en Green Mountain Coffee, Apple i el mercat del ferro, no han funcionat com haurien volgut. Tampoc han tingut èxit les apostes en Marvell Technology o les empreses espanyoles, Inditex i DIA. El millor de la temporada, pel hedge fund, ha sigut els bons resultats de General Motors.

Greenlight Capital va fer una petita introducció a Espanya, a través de DIA i Inditex. Per aquesta fita va utilitzar una “operació per parelles”. Va comprar les accions del primer minorista i va vendre en descobert les accions de l’empresa d’Amancio Ortega. Una inversió assegura el risc de l’altre. Va tancar la operació amb un resultat negatiu. Pèrdues discretes.

Les “operacions per parelles” és una estratègia que utilitzava el hedge fund on va començar Einhorn la seva carrera financera. Ho explica en el llibre Fooling some of the people all of the time. Els analistes seleccionaven inversions amb possibilitats moderades d’èxit. En una valoració de l’1 al 10, aquestes inversions tenien un 7 o un 8. Per compensar el risc – o errors – venien en descobert accions d’alguna empresa del mateix sector. Jugaven amb les correlacions dels preus. El gestor considerava que els grans beneficis tenen origen en inversions de 10 punts. I no, amb apostes a mitges tintes.

Qui sap si Einhorn confiava en que la gran empresa tèxtil de la península ibèrica patís una gran caiguda a borsa. Qui sap si era una aposta incipient en la distribució al detall, a través de supermercats de descompte. El cert és que aquest tipus d’estratègia, com testimoniava ell mateix fa uns anys, no funciona.

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (500:Internal Server Error)

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.