SeaWorld es prepara per sortir a la borsa

El dijous 27 de desembre SeaWorld Entertainment va presentar, a la SEC, la documentació corresponent a la Oferta Pública de Venda d’accions. La venda a la borsa es realitzarà durant els primers mesos del 2013. Els directius de la companyia esperen adquirir 600 milions de dòlars en aquesta operació, que utilitzaran principalment per pagar deutes.

SeaWorld Entertainment és el segon grup operador de parcs temàtics més gran d’Estats Units, després de Walt Disney Company. L’empresa genera ingressos a través de la gestió d’onze parcs temàtics. Les instal·lacions més conegudes són el SeaWorld Orlando, San Diego i San Antonio, i compten amb el conjunt “més gran de balenes assassines domesticades”. Un total de 28 exemplars.

El hedge fund Blackstone Group és el màxim accionista de l’empresa. El fons va adquirir SeaWorld del grup cerveser Anheuser-Busch InBev, el 2009 per 2,3 mil milions de dòlars. Des de llavors Blackstone, liderat per Stephen A. Schawarzman, s’ha beneficiat de 610 milions de dòlars en forma de dividends especials. Si la oferta pública d’accions funciona, Blackstone pot arribar a triplicar la seva inversió inicial.

Com que els interessos d’aquest inversor principal ja han sigut satisfets, és possible que l’inversor individual no aconsegueixi veure recompensada la seva compra a borsa fins d’aquí uns anys. El pagament dels préstecs i les línies de crèdit són els principals entrebancs per generar beneficis. Actualment el deute de l’empresa és 1,7 mil milions de dòlars. 4 vegades els ingressos projectats pel 2013.

Hem de tenir en compte que es tracta d’una oferta inicial. L’empresa no té una història pública, ni dades de referència en el passat per entendre com es comporta SeaWorld durant els cicles econòmics bons, i els cicles econòmics dolents. Per aquest motiu, la millor actitud davant de la sortida d’un nou valor és la prudència.

Bon divendres!

 

One Comment

Leave a comment
  • No compraria accions d’una empresa que gestiona parcs temàtics, ¿serà per la mala influencia dels que tenim al nostre país, els quals generen pèrdues continuades?

    La qüestió es que no ho veig com un negoci que pugui proporcionar un bon retorn, de totes formes, hem sobta i sorprèn, la rendibilitat passada que comentes, la qual ha aprofitat el hedge fund. Podria ser que aquest cas fos diferent, però com apuntes, el passiu en forma de crèdit llastrara la cotització i els beneficis durant un temps.

    En aquests articles un sempre descobreix coses curioses, el fet que fos propietat de la cervesera alemanya n’es un!

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.