Ralcorp comprada per ConAgra, ara la productora d’aliments més gran d’EUA

ConAgra Foods, un conglomerat de producció alimentària dels Estats Units, adquireix Ralcorp per cinc mil milions de dòlars. L’acord, anunciat el 27 de novembre, ofereix a tots els accionistes 90 dòlars per cada acció, un 28,2% més que el preu de tancament del dia anterior.

L’adquisició transformarà ConAgra amb l’empresa d’alimentació més gran d’Estats Units, que li reportarà 18 mil milions en vendes. Amb aquest acord es beneficiarà dels enllaços directes de Ralcorp amb minoristes com MacDonald’s, del que es proveïdor dels esmorzars. ConAgra es fa responsable d’un deute net de 1,8 mil milions de dòlars i s’estimen 225 mil milions dòlars en costos anuals derivats de la fusió de les dues empreses. Altres perills com el canibalisme de vendes entre les marques repetides seran fruit d’aquesta nova fusió.

No és la primera vegada que hi ha la proposta de compra de Ralcorp per part de ConAgra. Els seus directius ja havien ofert 94 dòlars per cada acció de Ralcorp el mes de setembre 2011. Aquesta va ser rebutjada per l’accionariat. Des de llavors Ralcorp va portar a terme un procés de reestructuració i es va despendre del segment d’esmorzars amb l’spin-off de Post. Cada accionista de l’empresa matriu va rebre mitja acció de la nova companyia. Les accions de Post s’han revaluat un 30% des de llavors.

El principal beneficiari de la compra de Ralcorp és el fons d’inversió Corvex Management. Els últims mesos s’ha convertit en un dels principals accionistes de ConAgra. És un fons activista que té més d’un 5% de les accions de l’empresa. El fons Corvex està gestionat per Keith Meister, antic protegit del reconegut gestor Carl Icahn.

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.