Murphy Oil segueix el camí marcat pel hedge fund Third Point

Murphy Oil va anunciar el 18 d’octubre de 2012 la proposta de dividir el seu negoci minorista mitjançant la execució d’un spin-off. La operació, que es realitzarà el 2013, segueix les pautes que va indicar el gestor del hedge fund Third Point, Dan Loeb, a la última Value Investing Conference, celebrada a l’hotel Marriot de Nova York.

L’anunci de l’operació corporativa es va anunciar després de diverses temptatives de la direcció per reestructurar l’empresa i diverses recomanacions d’analistes. Dan Loeb va fer una llista de millores que el negoci havia de realitzar com desfer-se dels actius de gas natural que té a Canadà, vendre les participacions en el projecte de Syncrude Oil, abandonar el negoci de refineries de petroli del Regne Unit i despendre’s del negoci minorista.

L’spin-off del segment minorista suposarà la independència de la nova empresa Murphy Oil USA. Aquesta nova companyia inclourà 1.154 estacions gasolineres, situades majoritàriament en els aparcaments dels supermercats Wal-Mart i altres grans centres comercials. També disposarà de 2 plantes d’etanol i 7 centres de distribució.

El procés de divisió del segment minorista i del d’exploració i producció (E&P), segons la opinió de Dan Loeb i altres analistes, permetrà al mercat valorar correctament ambdues empreses. El sector retail és estable i té una generació constant de fluxos de caixa. En canvi, l’activitat situada en el upstream és més inestable, ja que està lligada a la variació constant dels preus de les matèries primes.

Els inversors d’aquesta empresa esperaven una notícia com aquesta. Tot i que Murphy Oil, el 2011, va presentar uns ingressos bruts (EBITDA) favorables de 363 milions de dòlars, els últims tres anys les accions de l’empresa han caigut un 15%. Aquest mal comportament es contradiu amb les bones dades del sector i de l’índex Standard & Poor’s Oil & Gas E&P que ha crescut més d’un 50%.

A la indústria del petroli altres empreses del mateix sector ja han fet executat un procés de reestructuració. El gener de 2011 Marathon Oil va anunciar la divisió del negoci de distribució, que estava formada per 1.350 botigues en 7 estats,  refineria i marketing, de l’activitat de producció.

El juliol del mateix any ConocoPhillips va anunciar un spin-off de les estacions de servei en una nova empresa anomenada Phillips 66, i que es va acabar de formalitzar l’abril passat. Aquestes dues noves empreses van tenir una gran acollida en el mercat de valors.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.