El sector de l’automòbil premia el Model S de Tesla Motors

La revista Motor Trend ha donat el premi més exigent de la indústria automobilística al Model S. La selecció ha sigut unànime entre tots els crítics. La diferència de la selecció d’aquest any amb altres anteriors és que el Model S, de l’empresa Tesla Motors, funciona íntegrament amb energia elèctrica.

L’empresa d’automoció Tesla Motors dissenya i produeix cotxes elèctrics i té les instal·lacions enmig de Silicon Valley, a California. Dedicada a la venda d’automòbils de gamma alta, és una empresa que es va batejar com a innovadora des del seu naixement. El fundador de la companyia Elon Musk, va ser el fundador de l’aplicació de pagaments electrònics PayPal.

Les accions de la companyia cotitzen en el mercat tecnològic Nasdaq. La selecció del Model S com el millor automòbil del pròxim any serà un bon impuls per a les vendes. Per aquest motiu, molts inversors començaran a plantejar-se aquest petit nínxol dins de la indústria com una bona inversió.

Des d’aquí uns quants apunts sobre aquesta companyia, alguns no gaire bons.

Les últimes dades recopilades a 30 de setembre donaven una imatge pobre dels resultats de Tesla Motors. L’estoc s’ha acumulat en el garatge – un 20% dels actius són en forma d’inventari – i les vendes han tingut un comportament irregular. El procés de producció és costós i el destí de la major part dels recursos van dirigits a la investigació i desenvolupament de l’eficiència del motor elèctric. En detriment d’un possible futur optimista de la companyia, el passat no és de color rosa.

El preu actual de la companyia oscil·la al voltant dels 32 dòlars.

Aplicant el mètode Greenblatt a les dades facilitades a través de Google es localitzen diverses banderes vermelles que apartarien a qualsevol inversor sensat d’aquestes accions.

Com que Tesla Motors està endeutada fins el coll, encara no ha tingut beneficis. La única forma de calcular el rendiment del capital – la fórmula màgica de Greenblatt – és mitjançant el benefici brut. Aquest el dividim pel capital aportat. Tot i ser un resultat fictici on obviem una gran quantitat de costos, d’aquesta manera aconseguim una idea aproximada de la rendibilitat de les inversions. Per calcular el rendiment del preu de les accions també utilitzem el benefici brut per acció.

Rendiment del Capital:

Vendes / Capital = 14 Milions de dòlars / 103 Milions de dòlars = 13,62 %

Rendiment del preu de l’acció:

Benefici Brut per Accions / Preu = 0,139 dòlars / 32,47 dòlars = 0,4307 %

El primer càlcul és interessant, el segon no.

La dada pels companys més conservadors és el Valor Comptable de l’empresa. Tesla Motors, segons els números, val comptablement 1 dòlar per acció. El mercat, en canvi, valora l’empresa a 32 dòlars per acció. 32 vegades el capital actual! Això significa que el mercat dóna per descomptades moltes informacions i imagina un futur molt optimista per a l’automoció elèctrica d’alta gamma.

És segur que se n’esperen grans esdeveniments. Tesla Motors treballa amb un nou producte i un nínxol de l’economia verda amb moltes vessants per explotar. Per desgràcia, fins que els resultats no estiguin impresos en paper, només és una inversió maca de veure en revistes d’automobilisme.

 

One Comment

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.